לא לחינם נהוג לכנות את ארצות הברית – ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. בארה"ב יש אינספור אפשרויות תעסוקה, אין ספור מקומות בילוי, אינספור אפשרויות להשקעה. בארצות הברית יש שפע של מקומות לימוד, אירועי ספורט ברמה עולמית, אפשרויות בילוי למשפחות עם ילדים, לזוגות ולכולם. אך לפני שאורזים מזוודות ומתכוננים לנסיעה לא מספיק לקנות כרטיס טיסה. שלב חשוב ולמעשה אפילו חיוני בדרך לארצות הברית הוא הוצאת ויזה. אם זו הפעם הראשונה שאתם בדרך לארץ האפשרויות וגם אם כבר נסעתם אי אז בעבר הרחוק, מעניינת אתכם בוודאי השאלה איך מקבלים ויזה לארה"ב. התשובה לשאלה זו כוללת עניינים טכניים אך גם עניינים עקרוניים.

איך מקבלים ויזה לארה"ב בכמה צעדים

על השאלה איך מקבלים ויזה לארה"ב אפשר בהחלט לענות באריכות, אולם כאן נרצה להציג את הדברים באופן תמציתי, פשוט וברור. יש כמה צעדים בדרך לקבלת הויזה המיוחלת והם:

  1. מילוי טפסים – לא ניתן לקבל ויזה לפני שמעבירים לשגרירות האמריקאית טפסים לויזה לארה"ב כאשר הם מלאים כדת וכדין. הטפסים המקוריים כתובים באנגלית וניתן למצוא אותם גם באתר האינטרנט של השגרירות האמריקאית.
  2. תשלום אגרה – אף אחד לא עובד בחינם וגם בשגרירות האמריקאית יודעים לגבות כסף עבור הטיפול בבקשות לויזות השונות. אז גם אם תשלום האגרה הופחת ביחס לעבר וגם אם ניתן כיום לבצע את התשלום באופן מקוון (אונליין, באינטרנט), זהו שלב שלא ניתן לדלג עליו.
  3. זימון לראיון – לאחר העברת הטפסים לשגרירות ולאחר ביצוע התשלום יתקבל זימון לראיון בשגרירות. זהו הזמן הנכון להשלים את איסוף המסמכים שעשויים להידרש ולהוכיח את הקשר החזק עם ישראל. הקשר עם ישראל לא אמור להוות עניין ציוני מבחינת האמריקאים אלא דבר אחר לגמרי. הקשר אמור להראות שמבקש הויזה לא צפוי להישאר בארצות הברית מעבר לזמן שאושר לו או במילים אחרות – להגר למדינה או לעבוד בה ללא אישור.
  4. ריאיון בשגרירות – גולת הכותרת של תהליך אישור הויזה נעשה בשיחה פנים אל פנים. לא רק מבוגרים נדרשים להגיע לריאיון אלא גם ילדים (למעט ילדים צעירים). מטרת הריאיון היא לבסס את הסיבה המוצהרת של הנסיעה לארצות הברית. נציג השגרירות אמור להתרשם שמבקש הויזה אכן יחזור ארצה לאחר סיום הביקור ולאחר שתם פרק הזמן שאושר לו לשהות באמריקה.

יש תהיות? יש פתרונות

לאחר שענינו באופן מסודר על השאלה איך מקבלים ויזה לארה"ב עשויות לעלות שאלות נוספות כמו – איך ממלאים את הטפסים אם לא מבינים אנגלית? מה עושים אם מתקשים להוכיח קשר עמוק וזיקה לארץ? מה עושים אם מועד היציאה מאוד קרוב ותהליך אישור הויזה עשוי להיות ארוך יותר? כדי לענות על השאלות הללו יש לקחת בחשבון שמותר ואפילו מומלץ לעיתים להיעזר בחברות המטפלות בהגשת בקשה לויזה. חברות אלה מסוגלות לסייע בכל מקרה של קושי או בעיה, באמצעות שורה של אנשי צוות.

מעבר לעובדה שחברות הפועלות בתחום זה יוכלו לענות ביתר הרחבה על השאלה איך מוציאים ויזה לארה"ב, הן יכולות גם לסייע בפתרונות קונקרטיים. עורכי דין הבקיאים בכל חוקי ההגירה והעבודה יכולים לסייע למי שזקוק לויזה לצורך עבודה או לאשרת הגירה. עורכי דין יכולים גם לסייע למי שסורב בעבר ומעוניין להגדיל את סיכוייו לקבל ויזה, ולו לפרק זמן מוגבל. ניתן גם לקבל גישה לטפסי בקשה בעברית, כדי שקשיי שפה לא יהיו גורם מכשיל. בנוסף, מי שרוצה יכול גם להיעזר בהכנה לראיון בשגרירות וקבלת טיפים נוספים.

[thrive_leads id='3443']